Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-hagymás sült krumpli recept

Almás-hagymás sült krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg krumpli
    • 3-4 db alma
    • 3 fej lilahagyma
    • 2 marék gyöngyhagyma
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • 5-6 ek sertészsír (vagy kacsazsír, libazsír)

    Elkészítése:

    A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel ízlés szerinti cikkekre és enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.

    Ezután öntsük fel hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább, majd szintén szűrjük le, szórjuk meg ízlés szerint sóval, az ételízesítővel és óvatosan, hogy a krumpli ne törjön keverjük, forgassuk össze.

    Az almát héjastul vágjuk fel szintén ízlés szerinti cikkekre. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A gyöngyhagymát szintén pucoljuk meg.

    A zsírt olvasszuk fel, majd öntsük bele a tepsibe.

    Ezután tegyük bele az előzőleg félpuhára főzött, fűszeres krumplit, majd szórjuk rá a vékonyra felszeletelt lila hagymát, a cikkekre vágott almát, a gyöngyhagymát és óvatosan keverjük össze.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 45 perc alatt süssük készre.

    Tipp:

    Tálaláskor a pirosra sült almás-hagymás krumplit kínáljuk pl sült és grill húsok mellé köretként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá