Hozzávalók:
Páchoz:
Valamint:
Steak burgonyához:
Elkészítése:
A húsokat előző este a legjobb bepácolni.
A mustárt, a fokhagymát, a fűszereket és az olajat egy kisebb tálkába téve összekeverjük és bekenjük vele az oldalasok mindkét oldalát. Egy lezárható dobozba tesszük, rákarikázzuk a vöröshagymát, rátesszük a babérokat és a bors szemeket, közé tesszük a rozmaringot, lezárjuk és pár órára vagy akár éjszakára betesszük a hűtőbe.
Egy kisebb tepsit vízzel kiöblítünk, beletesszük a rozmaringot, a hagyma szeleteket, a babérokat és a rozmaringot, rátesszük a húsokat és a kettévágott fokhagyma fejeket, lezárjuk alufóliával és 210 fokra előmelegített sütőben legalább másfél órán át pároljuk.
Ezalatt a burgonyákat megmossuk, enyhén sós vízben 10-12 perc alatt előfőzzük, hideg vízbe téve kissé lehűtjük és lehéjazzuk.
Egy tepsi aljára locsolunk 4 ek olajat és a burgonyákat lapjával 3 darabra vágjuk, majd a tepsiben az olajon megforgatva végig sorakoztatjuk. A tetejükre szórunk egy csipet cayenne borsot, durva sót és frissen aprított rozmaringot, majd betesszük a sütőbe és 40-45 perc alatt pirosra sütjük.
Forgatni nem kell, alul is szép világosra megsülnek! Jómagam együtt szoktam sütni 2 tepsit is, a húst alul, a burgonyát pedig középen!
Miután kellően megpárolódtak a húsok, levesszük róla a fóliát és további 18-20 perc alatt pirosra sütjük!
Belül szinte omlós, kívül szép piros fűszeres, aromás a sülthús és igen illik hozzá a steak burgonya!
Jó étvágyat kívánok!