Rozmaringos sült oldalas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rozmaringos sült oldalas

Hozzávalók:

  • 6 szelet oldalas
  • 60 dkg burgonya
  • csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 1 doboz szuper édes, morzsolt csemegekukorica
  • só, bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 15 dkg majonéz
  • 2 rozmaring ág
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

Az oldalast sózzuk és borsozzuk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belerakjuk az oldalasokat és minden oldalára kérget sütünk, majd vizet öntünk alá, rábobjuk a rozmaring ágakat és megpároljuk.

Ha megpuhult az oldalas, akkor zsírjára sütjük.

Amíg sül az oldalas elkészítjük a burgonyapürét és a majonézes kukoricasalátát.

A burgonyát tisztítás után karikára vágjuk és bő, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, sót, a szerecsendiót és habosra keverjük.

Egy tálba önjük a lecsepegtetett kukoricát, csipet sót szórunk rá, ráöntjük a majonézet és összekeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.

Ha mindennel elkészültünk együtt tálaljuk a húst a köretekkel.