Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Konfitált kacsacomb és mell recept

Konfitált kacsacomb és mell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4 db pecsenye kacsacomb
    • 2 db filézett bőrös kacsamell
    • 2 dl kacsazsír
    • só, bors
    • 1 doboz 280 grammos chilis mexikói keverék
    • 1 doboz 285 grammos extra édes, morzsolt csemegekukorica
    • 1 idared alma
    • 2 nagyobb savanyú uborka
    • 3 dl majonéz
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál tejföl

    Elkészítése:

    A combok és a kacsamellek bőrét beirdaljuk és sózzuk, borsozzuk.

    Előveszünk egy kacsasütő tálat, kizsírozzuk, majd a combokat és a kacsmelleket bőrös felükkel lefelé belerakjuk és keves vizet öntünk rá.

    Lefedjük és 180 fokos sütőbe toljuk kb 2 órára.

    Ha megpuhult a kacsa, akkor levesszük a kacsatál tetejét és zsírjára sütjük, a húsok mind két oldalát lepirítjuk.

    Amíg sül a kacsa, addig elkészítjük a salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat, bele öntjük leszűrt a mexikói keveréket, a kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, majd csipet sóval megszórjuk.

    Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonézt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd ráöntjük zöldség keverékre és alaposan összekeverjük az egészet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá