Konfitált kacsacomb és mell recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 4 db pecsenye kacsacomb
- 2 db filézett bőrös kacsamell
- 2 dl kacsazsír
- só, bors
- 1 doboz 280 grammos chilis mexikói keverék
- 1 doboz 285 grammos extra édes, morzsolt csemegekukorica
- 1 idared alma
- 2 nagyobb savanyú uborka
- só
- 3 dl majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A combok és a kacsamellek bőrét beirdaljuk és sózzuk, borsozzuk.
Előveszünk egy kacsasütő tálat, kizsírozzuk, majd a combokat és a kacsmelleket bőrös felükkel lefelé belerakjuk és keves vizet öntünk rá.
Lefedjük és 180 fokos sütőbe toljuk kb 2 órára.
Ha megpuhult a kacsa, akkor levesszük a kacsatál tetejét és zsírjára sütjük, a húsok mind két oldalát lepirítjuk.
Amíg sül a kacsa, addig elkészítjük a salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat, bele öntjük leszűrt a mexikói keveréket, a kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, majd csipet sóval megszórjuk.
Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonézt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd ráöntjük zöldség keverékre és alaposan összekeverjük az egészet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.