Konfitált kacsacomb és mell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Konfitált kacsacomb és mell

Hozzávalók:

  • 4 db pecsenye kacsacomb
  • 2 db filézett bőrös kacsamell
  • 2 dl kacsazsír
  • só, bors
  • 1 doboz 280 grammos chilis mexikói keverék
  • 1 doboz 285 grammos extra édes, morzsolt csemegekukorica
  • 1 idared alma
  • 2 nagyobb savanyú uborka
  • 3 dl majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítése:

A combok és a kacsamellek bőrét beirdaljuk és sózzuk, borsozzuk.

Előveszünk egy kacsasütő tálat, kizsírozzuk, majd a combokat és a kacsmelleket bőrös felükkel lefelé belerakjuk és keves vizet öntünk rá.

Lefedjük és 180 fokos sütőbe toljuk kb 2 órára.

Ha megpuhult a kacsa, akkor levesszük a kacsatál tetejét és zsírjára sütjük, a húsok mind két oldalát lepirítjuk.

Amíg sül a kacsa, addig elkészítjük a salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat, bele öntjük leszűrt a mexikói keveréket, a kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, majd csipet sóval megszórjuk.

Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonézt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd ráöntjük zöldség keverékre és alaposan összekeverjük az egészet.