Rozmaringos kacsacomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • só, bors
  • szárított rozmaring
  • fokhagyma vagy fokhagymapor

Elkészítése:

A kacsacombokat bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és szárított rozmaringgal beszórjuk, majd kevés zsírral kikent tepsibe rakjuk bőrével lefelé.

190 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, 1 órát sütjük.

Ezután a combokat megfordítjuk, visszatesszük rá a fóliát és még 45 percig sütjük. Háromnegyed óra múlva a fóliát eltávolítjuk és kb 30 percen keresztül, a pecsenyelével időnként meglocsolva készre sütjük.

Párolt zöldséggel és gyömbéres-citromos salátával kínáltam.

Jó étvágyat mindenkinek!

Tipp:

A sütési hőfok és időtartam nem szentírás! Átlagosan kettő, kettő és fél óra alatt készül el a sült kacsacomb.