Hozzávalók:
Forralt borban párolt körte:
Rozmaringos sertésszűzhöz:
Elkészítése:
A forralt bor hozzávalóit összeforraljuk, majd beletesszük a meghámozott körtéket és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Közben párszor forgassuk át a körtéket, hogy a forralt bor mindenhol érje.
A húsról az esetleges hártyákat levágjuk. Egy mozsárban összezúzzuk a rozmaringot a sóval.
A húsra kevés olajat öntünk, majd bedörzsöljük a sós-rozmaringos masszával, megszórjuk borssal és lefedve pihentetjük pár órán át.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat és vajat forrósítunk, majd hirtelen körbepirítjuk rajta a húst. Amikor már mindenhol szép a színe, akkor a borból, amiben a körtét főztük, a hús alá öntünk kb 1 dl-nyit és alacsony lángon, fedő alatt kb 15 perc alatt készre sütjük a húst. Félidőben fordítsuk meg.
Szeletelés előtt pihentessük a húst, majd szeleteljük fel és kínáljuk a körtével.