Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyömbéres-mézes keksz recept

Gyömbéres-mézes keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 dkg kókuszliszt
    • 8 dkg tápióka keményítő
    • 8 dkg szezámliszt
    • 8 dkg darált dió
    • 7 g konjacliszt
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 2 tk őrölt gyömbér
    • 12 dkg méz/mézhelyettesítő cukorbetegeknek/agavé szirup
    • 1 nagyobb vagy 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg olvasztott sertészsír/kókuszzsír

    Elkészítése:

    Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük.

    Egy másik edénybe kimérjük a folyékony alapanyagokat és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot és kézzel alaposan összegyúrjuk.

    Hűtőbe tesszük fél órára.

    A lehűlt tésztát egy tápiókaliszttel megszórt deszkára tesszük és fél cm vastagságra nyújtjuk. Kb 2-2,5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, sütipecséttel mintát nyomunk rájuk.

    180 fokra előmelegített sütőben, kb 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db keksz lesz belőle.

    Tipp:

    Mézes keksz, akár gasztó ajándék is lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá