Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes keksz recept

Mézes keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 160 g finomliszt
    • 50 g porcukor
    • 70 g vaj
    • 40 g méz (bármilyen jó)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 2 tk mézeskalács fűszer
    • 8-10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszer) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat.

    Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a megmelangyosított mézet, végül a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk.

    A nyers tésztát folpackba csomagoljuk és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 4-5 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákkal vagy süti pecséttel nyomdázzuk a kekszet. A nyomdázót érdemes sűrűn lisztbe mártani, így nem ragad bele a tészta.

    A kiszúrt kekszeket egy szilikonos papírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokosos sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük, de csa éppen annyira hogy a kekszek szélei éppen megbarnuljanak.

    Ha kihűltek a talpukat olvasztott étcsokiba mártjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá