Gyömbéres-mézes keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 dkg kókuszliszt
  • 8 dkg tápióka keményítő
  • 8 dkg szezámliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 7 g konjacliszt
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 tk őrölt gyömbér
  • 12 dkg méz/mézhelyettesítő cukorbetegeknek/agavé szirup
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb tojás
  • 8 dkg olvasztott sertészsír/kókuszzsír

Elkészítése:

Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük.

Egy másik edénybe kimérjük a folyékony alapanyagokat és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot és kézzel alaposan összegyúrjuk.

Hűtőbe tesszük fél órára.

A lehűlt tésztát egy tápiókaliszttel megszórt deszkára tesszük és fél cm vastagságra nyújtjuk. Kb 2-2,5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, sütipecséttel mintát nyomunk rájuk.

180 fokra előmelegített sütőben, kb 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db keksz lesz belőle.

Tipp:

Mézes keksz, akár gasztó ajándék is lehet.