Csirkemell mexikói raguval recept
Hozzávalók:
- 4 szelet kiklopfolt csirkemell
- 200 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
- kevés csilipehely
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kk keményítő
- kevés leves alaplé
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkemelleket enyhén megsózzuk, majd mindkét oldalukon átsütjük. Mikor kisültek, kivesszük a zsiradékból, és egymásra fektetjük őket. Ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt olajon a nagyon apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymagerezdeket, és a fagyasztott zöldségkeveréket.
Kevés alaplé hozzáadásával megpároljuk, majd felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés csilipelyhet adunk hozzá.
Közben a tejfölt elkeverjük kevés keményítővel, kevés alaplével hígítunk rajta, majd mikor csomómentes, hozzáadjuk a raguhoz. Ez kicsit visszahűti, de újraforraljuk, ezzel végleges állapotára sűrítjük.
A csirkemell szeletekre halmozzuk a ragut, és így tálaljuk. Köretként bármit javaslok hozzá párolt zöldségek kivételével.
Tipp:
Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadó konyháján anno, hogyan lehet ugyanabból az alapanyagból, különféle ízletes ragukkal, pillanatok alatt új ételeket varázsolni. Ez is közéjük tartozott. Köszönöm Ádi!
A csirkemell mexikói raguval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g