Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell mexikói raguval recept

Csirkemell mexikói raguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet kiklopfolt csirkemell
    • 200 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek tejföl
    • kevés csilipehely
    • frissen őrölt bors
    • 1 kk keményítő
    • kevés leves alaplé
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A csirkemelleket enyhén megsózzuk, majd mindkét oldalukon átsütjük. Mikor kisültek, kivesszük a zsiradékból, és egymásra fektetjük őket. Ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt olajon a nagyon apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymagerezdeket, és a fagyasztott zöldségkeveréket.

    Kevés alaplé hozzáadásával megpároljuk, majd felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés csilipelyhet adunk hozzá.

    Közben a tejfölt elkeverjük kevés keményítővel, kevés alaplével hígítunk rajta, majd mikor csomómentes, hozzáadjuk a raguhoz. Ez kicsit visszahűti, de újraforraljuk, ezzel végleges állapotára sűrítjük.

    A csirkemell szeletekre halmozzuk a ragut, és így tálaljuk. Köretként bármit javaslok hozzá párolt zöldségek kivételével.

    Tipp:

    Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadó konyháján anno, hogyan lehet ugyanabból az alapanyagból, különféle ízletes ragukkal, pillanatok alatt új ételeket varázsolni. Ez is közéjük tartozott. Köszönöm Ádi!

    A csirkemell mexikói raguval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 106 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá