Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemelleket enyhén megsózzuk, majd mindkét oldalukon átsütjük. Mikor kisültek, kivesszük a zsiradékból, és egymásra fektetjük őket. Ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt olajon a nagyon apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymagerezdeket, és a fagyasztott zöldségkeveréket.
Kevés alaplé hozzáadásával megpároljuk, majd felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés csilipelyhet adunk hozzá.
Közben a tejfölt elkeverjük kevés keményítővel, kevés alaplével hígítunk rajta, majd mikor csomómentes, hozzáadjuk a raguhoz. Ez kicsit visszahűti, de újraforraljuk, ezzel végleges állapotára sűrítjük.
A csirkemell szeletekre halmozzuk a ragut, és így tálaljuk. Köretként bármit javaslok hozzá párolt zöldségek kivételével.
Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadó konyháján anno, hogyan lehet ugyanabból az alapanyagból, különféle ízletes ragukkal, pillanatok alatt új ételeket varázsolni. Ez is közéjük tartozott. Köszönöm Ádi!