Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libatöpörtyűs pogácsa kemencében recept

Libatöpörtyűs pogácsa kemencében
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg finomliszt
    • 2 dl tej
    • 1 pohár tejföl
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 tk cukor
    • 10 dkg libazsír
    • 10 dkg libatöpörtyű
    • 1 ek só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A töpörtyűt ledarálom, az élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatom.

    Egy tálba szórom a lisztet, sózom, a közepébe mélyedést csinálok, beleteszem a töpörtyűt és a zsírt, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a maradék tejet. Összedolgozom a hozzávalókat, egy közepesen lágy masszát kapok, majd langyos helyen pihentetem fél órára.

    Kelesztés után lisztezett munkalapra borítom, és fél cm vastagságúra nyújtom.
    Megkenem az elkevert tojással, majd hajtogatom: a felső harmadot le, az alsó harmadot fel, majd a bal harmadot jobbra, végül a jobb harmadot balra hajtom.

    Pihentetés nélkül újból kinyújtom fél cm vastagságúra, újból megkenem a tojással, és megismételem a hajtogatást. A hajtogatott tésztát pihentetés nélkül 1,5-2 cm vastagságúra nyújtom, tetejét megkenem tojással, és éles késsel bekockázom.

    Közepes méretű (3,5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A maradékot összegyúrom, és azt is kiszaggatom.

    Tepsire rakom, és meleg helyen 20 percig kelesztem, majd 200 fokos kemencébe tolom, vagy előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.

    A libatöpörtyűs pogácsa kemencében kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 348 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 38 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá