Hozzávalók:
Elkészítése:
A töpörtyűt ledarálom, az élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatom.
Egy tálba szórom a lisztet, sózom, a közepébe mélyedést csinálok, beleteszem a töpörtyűt és a zsírt, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a maradék tejet. Összedolgozom a hozzávalókat, egy közepesen lágy masszát kapok, majd langyos helyen pihentetem fél órára.
Kelesztés után lisztezett munkalapra borítom, és fél cm vastagságúra nyújtom.
Megkenem az elkevert tojással, majd hajtogatom: a felső harmadot le, az alsó harmadot fel, majd a bal harmadot jobbra, végül a jobb harmadot balra hajtom.
Pihentetés nélkül újból kinyújtom fél cm vastagságúra, újból megkenem a tojással, és megismételem a hajtogatást. A hajtogatott tésztát pihentetés nélkül 1,5-2 cm vastagságúra nyújtom, tetejét megkenem tojással, és éles késsel bekockázom.
Közepes méretű (3,5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A maradékot összegyúrom, és azt is kiszaggatom.
Tepsire rakom, és meleg helyen 20 percig kelesztem, majd 200 fokos kemencébe tolom, vagy előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.