Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarhonyás muflonragu rókagombával recept

Tarhonyás muflonragu rókagombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg muflonlapocka
    • 50 dkg rókagomba
    • 4 szál sárgarépa
    • 1 zellergumó
    • 1 kk borsikafű (friss, vagy szárított)
    • 1 kk rozmaring (friss, vagy szárított)
    • 3 babérlevél
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 2 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg tarhonya
    • 1 dl száraz vörösbor

    Elkészítése:

    A húst csíkokra (tokányra) vágjuk. A felaprított szalonna kisütött zsírján megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

    Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a borral, fűszerezzük, sózzuk, és addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.

    Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zellert, a sárgarépát és rókagombát. Hozzáadjuk a tarhonyát, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg minden megpuhul benne.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá