Tarhonyás muflonragu rókagombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg muflonlapocka
  • 50 dkg rókagomba
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 zellergumó
  • 1 kk borsikafű (friss, vagy szárított)
  • 1 kk rozmaring (friss, vagy szárított)
  • 3 babérlevél
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg tarhonya
  • 1 dl száraz vörösbor

Elkészítése:

A húst csíkokra (tokányra) vágjuk. A felaprított szalonna kisütött zsírján megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a borral, fűszerezzük, sózzuk, és addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.

Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zellert, a sárgarépát és rókagombát. Hozzáadjuk a tarhonyát, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg minden megpuhul benne.