Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges-sajtos-tejfölös minilángosok recept

Zöldséges-sajtos-tejfölös minilángosok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó


  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2 csapott tk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 3 dl víz
    • 1 csipet cukor
    • 0,5 dl olaj

    Továbbá:

    • Kb. 3-4 dl olaj sütni
    • Kb. 2 dl tejföl
    • 1 kk házi fokhagymakrém
    • Kb. 10 dkg sajt
    • 1-2 db paradicsom
    • 1 nagy fej lila hagyma
    • Pár szál metélőhagyma

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral és jól elkeverjük. (Én nem futtattam most.)

    Az élesztős vizet, az olajat a liszthez adjuk, majd alaposan kidagasztjuk. Ha nagyon ragadna a tészta, akkor egy kevés lisztet szórhatunk hozzá.

    A tésztát meleg helyen lefedve kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Egy közepes serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk. Egy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

    Ha már kellőképpen felforrósodott az olaj, akkor a kezünkbe veszünk egy tésztát, mint a kormánykereket, elkezdjük forgatni az ujjaink között. Így a széle vastagabb marad egy kicsit, a közepe pedig elkezd kicsit nyúlni.

    A lángosokat a forró olajban, közepestől nagyobb lángon szép pirosra sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    A lángosokat fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal és apróra vágott zöldségekkel kínáljuk.

    Tipp:

    A recepthez egy aranyos történet kapcsolódik. A gyerekek, ha fürdenek és hajat mosnak, akkor szeretnek bohóckodni és habos frizurákat alkotni. Az este az egyik épp megszólal, anya ez „fánkos” haj. Mire a másik, hogy nem fánkos, hanem „lángos”. Ezen jót nevettünk és másnap természetesen lángost kértek ebédre :-) Így lett a pánkos (punk) hajból előbb fánkos haj, és végül lángos az ebéd.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek