Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás, baconos, sajtos zsemle recept

Gombás, baconos, sajtos zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szikkadt zsemle
    • 20 dkg csiperkegomba
    • 4 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg bacon
    • 10-15 dkg reszelt (ementáli) sajt
    • só, bors
    • 5 dkg olvasztott vaj a kenéshez

    Elkészítése:

    A zsemlék “kalapját” levágjuk, a belsejét kikaparjuk.

    Egy serpenyőben kisütjük az apróra vágott bacont, majd a megpucolt és felszeletelt gombát hozzáadjuk és megpirítjuk rajta. A tűzről levéve rászórjuk a reszelt sajtot, hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját is. Sóval, borssal ízesítjük.

    A zsemléket megtöltjük, kalapjukat rátesszük, olvasztott vajjal megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá