Gombás, baconos, sajtos zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gombás, baconos, sajtos zsemle

Hozzávalók:

  • 4 szikkadt zsemle
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 4 ek tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg bacon
  • 10-15 dkg reszelt (ementáli) sajt
  • só, bors
  • 5 dkg olvasztott vaj a kenéshez

Elkészítése:

A zsemlék “kalapját” levágjuk, a belsejét kikaparjuk.

Egy serpenyőben kisütjük az apróra vágott bacont, majd a megpucolt és felszeletelt gombát hozzáadjuk és megpirítjuk rajta. A tűzről levéve rászórjuk a reszelt sajtot, hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját is. Sóval, borssal ízesítjük.

A zsemléket megtöltjük, kalapjukat rátesszük, olvasztott vajjal megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.