Kapros húsgombócleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 300 g darált pulykahús
- 2 evőkanál rizs
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 fej hagyma lereszelve
- csipet só és bors
- 200 g zöldborsó és zöldbab
- 100 g gomba megtisztítva és felszeletelve
- 1 csokor kapor finomra aprítva
- 200 g főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt a habaráshoz
- 0,5 dl fehérbor
- 1 kiskanál cukor
- kevés só
Elkészítése:
A zöldborsót, zöldbabot enyhén sós vízben felteszem főzni, majd kicsit később hozzáadom a gombócokat is, amiket közben elkészítettem.
A húsgombócokat a darált pulykából (más húsból is lehet, de mi ezt szeretjük) a rizsből, a lereszelt hagymából, zsemlemorzsából, tojásból, sóból borsból csináltam. A gombócokba is tehetünk egy picit a vágott kaporból. Mikor a gombócok a leves tetejére feljönnek, belekerül a gomba, és felöntöm a borral. Hozzáadom a cukrot is.
Fedő alatt kicsit főzöm, majd behabarom úgy, hogy a főzőléből kiveszek, azt összekeverem a főzőtejszínnel, és a liszttel, és csomómentesre keverem.
Hozzáöntöm a habarást és az apróra vágott kaprot is. Ha ismét fel forrt, kész a levesünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.