Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros húsgombócleves recept

Kapros húsgombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 300 g darált pulykahús
    • 2 evőkanál rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 fej hagyma lereszelve
    • csipet só és bors
    • 200 g zöldborsó és zöldbab
    • 100 g gomba megtisztítva és felszeletelve
    • 1 csokor kapor finomra aprítva
    • 200 g főzőtejszín
    • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
    • 0,5 dl fehérbor
    • 1 kiskanál cukor
    • kevés só

    Elkészítése:

    A zöldborsót, zöldbabot enyhén sós vízben felteszem főzni, majd kicsit később hozzáadom a gombócokat is, amiket közben elkészítettem.

    A húsgombócokat a darált pulykából (más húsból is lehet, de mi ezt szeretjük) a rizsből, a lereszelt hagymából, zsemlemorzsából, tojásból, sóból borsból csináltam. A gombócokba is tehetünk egy picit a vágott kaporból. Mikor a gombócok a leves tetejére feljönnek, belekerül a gomba, és felöntöm a borral. Hozzáadom a cukrot is.

    Fedő alatt kicsit főzöm, majd behabarom úgy, hogy a főzőléből kiveszek, azt összekeverem a főzőtejszínnel, és a liszttel, és csomómentesre keverem.

    Hozzáöntöm a habarást és az apróra vágott kaprot is. Ha ismét fel forrt, kész a levesünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá