Kapros húsgombócleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kapros húsgombócleves

Hozzávalók:

  • 300 g darált pulykahús
  • 2 evőkanál rizs
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 fej hagyma lereszelve
  • csipet só és bors
  • 200 g zöldborsó és zöldbab
  • 100 g gomba megtisztítva és felszeletelve
  • 1 csokor kapor finomra aprítva
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 kiskanál cukor
  • kevés só

Elkészítése:

A zöldborsót, zöldbabot enyhén sós vízben felteszem főzni, majd kicsit később hozzáadom a gombócokat is, amiket közben elkészítettem.

A húsgombócokat a darált pulykából (más húsból is lehet, de mi ezt szeretjük) a rizsből, a lereszelt hagymából, zsemlemorzsából, tojásból, sóból borsból csináltam. A gombócokba is tehetünk egy picit a vágott kaporból. Mikor a gombócok a leves tetejére feljönnek, belekerül a gomba, és felöntöm a borral. Hozzáadom a cukrot is.

Fedő alatt kicsit főzöm, majd behabarom úgy, hogy a főzőléből kiveszek, azt összekeverem a főzőtejszínnel, és a liszttel, és csomómentesre keverem.

Hozzáöntöm a habarást és az apróra vágott kaprot is. Ha ismét fel forrt, kész a levesünk.