Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés-feketeszedres brownie recept

Mascarponés-feketeszedres brownie
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 150 g étcsokoládé
    • 75 g vaj
    • 220 g cukor
    • 150 g liszt
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 tojás
    • 150 g mascarpone
    • kb 0,5 dl tej
    • 1 mk sütőpor
    • 300 g fekete szeder
    • mandulaforgács

    Elkészítése: Vízgőz fölött lassan megolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd a tűzről levéve belekeverjük a kristálycukrot is.

    Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a mascarponét és mindet alaposan összekeverjük robotgéppel. Szép habos lesz az eredmény.

    A lisztbe beletesszük a sütőport és a csokoládés masszába szitáljuk. Szükség esetén még tehetünk bele tejet is (ez a tojások méretétől függően változhat). Könnyen keverhető, folyékony tésztát kell kapjunk.

    Egy kb 30*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát és rószórjuk a szedret, mandulaforgácsot. 175 fokra előmelegített sütőben, kb 30-35 percig sütjük.

    Nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Kissé ragacsosnak kell maradni a közepének.

    Tipp:

    Legjobb forrón, jéghideg fagyival tálalni.

    A mascarponés-feketeszedres brownie kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 330 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 41 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek