Hozzávalók:
Elkészítése: Vízgőz fölött lassan megolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd a tűzről levéve belekeverjük a kristálycukrot is.
Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a mascarponét és mindet alaposan összekeverjük robotgéppel. Szép habos lesz az eredmény.
A lisztbe beletesszük a sütőport és a csokoládés masszába szitáljuk. Szükség esetén még tehetünk bele tejet is (ez a tojások méretétől függően változhat). Könnyen keverhető, folyékony tésztát kell kapjunk.
Egy kb 30*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát és rószórjuk a szedret, mandulaforgácsot. 175 fokra előmelegített sütőben, kb 30-35 percig sütjük.
Nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Kissé ragacsosnak kell maradni a közepének.
Legjobb forrón, jéghideg fagyival tálalni.