Mascarponés-feketeszedres brownie

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 150 g étcsokoládé
  • 75 g vaj
  • 220 g cukor
  • 150 g liszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 150 g mascarpone
  • kb 0,5 dl tej
  • 1 mk sütőpor
  • 300 g fekete szeder
  • mandulaforgács

Elkészítése: Vízgőz fölött lassan megolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd a tűzről levéve belekeverjük a kristálycukrot is.

Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a mascarponét és mindet alaposan összekeverjük robotgéppel. Szép habos lesz az eredmény.

A lisztbe beletesszük a sütőport és a csokoládés masszába szitáljuk. Szükség esetén még tehetünk bele tejet is (ez a tojások méretétől függően változhat). Könnyen keverhető, folyékony tésztát kell kapjunk.

Egy kb 30*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát és rószórjuk a szedret, mandulaforgácsot. 175 fokra előmelegített sütőben, kb 30-35 percig sütjük.

Nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Kissé ragacsosnak kell maradni a közepének.

Tipp:

Legjobb forrón, jéghideg fagyival tálalni.