Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habkönnyű almás sütemény recept

Habkönnyű almás sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3–4 evőkanál tejföl
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor
    • reszelt citromhéj

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • 3 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • fél csomag vaníliás pudingpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A lisztben keverjük el a sütőport és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2/3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelve lesz majd a tetejére, ezt a mélyhűtőbe tegyük be, mert csak fagyott állapotban tudjuk majd lereszelni.

    A töltelékhez az almát hámozzuk meg és szeleteljük fel. A margarinnal és a cukorral pároljuk félpuhára. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, majd az almához öntjük és picit besűrítjük. Hűtsük langyosra. A tojásfehérjét verjük fel, de ne túl keményre és óvatosan forgassuk bele az almát.

    A hűtőben tárolt tésztát sütőpapíros tepsibe nyújtjuk, erre tegyük rá a langyosra hűlt tölteléket és a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel lereszeljük és rászórjuk a tetejére.
    Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük készre, a tetejét is hagyjuk egy kicsit megpirulni. Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg.

    Tipp:

    34*26 cm-es tepsiben készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá