Habkönnyű almás sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habkönnyű almás sütemény

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 3–4 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • reszelt citromhéj

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 3 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojásfehérje

Elkészítése:

A lisztben keverjük el a sütőport és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2/3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelve lesz majd a tetejére, ezt a mélyhűtőbe tegyük be, mert csak fagyott állapotban tudjuk majd lereszelni.

A töltelékhez az almát hámozzuk meg és szeleteljük fel. A margarinnal és a cukorral pároljuk félpuhára. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, majd az almához öntjük és picit besűrítjük. Hűtsük langyosra. A tojásfehérjét verjük fel, de ne túl keményre és óvatosan forgassuk bele az almát.

A hűtőben tárolt tésztát sütőpapíros tepsibe nyújtjuk, erre tegyük rá a langyosra hűlt tölteléket és a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel lereszeljük és rászórjuk a tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük készre, a tetejét is hagyjuk egy kicsit megpirulni. Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Tipp:

34*26 cm-es tepsiben készült.