Karamell kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Lap: (30*40 cm-es tepsihez)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 8 ek langyos víz
- 3 ek olaj
- csipet só
Krém:
- 4 cs karamell ízű pudingpor
- 1 l tej
- 30 dkg porcukor
- 35 dkg teavaj
- 35 dkg margarin (lehet csak teavajjal is készíteni!)
Összeállításhoz:
- piskótatallér (kb 2 csomag)
- kb fél l tej
- rumaroma ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket a sóval kihabosítjuk. Fokozatosan hozzáadva a cukrot kemény habbá verjük. A habhoz adjuk hozzá a sárgákat, olajat és a vizet, majd jól elkeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd hozzáadjuk a habhoz, óvatosan beleforgatjuk, anélkül, hogy a habot összetörnénk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd kb 20 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, akkor lehúzzuk róla a papírt.
A krémhez kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd sűsűre főzzük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A szobahőmérsékletű margarint és teavajat kihabosítjuk a porcukorral alaposan, majd kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A tejben elkeverjük a rumaromát.
A lapra rákenjük a karamellás krém felét. 2 piskótatallét összefogunk (így egy gömböt kapunk), majd belemártjuk a rumos tejbe és kitesszük vele a süteményt. Erre fog kerülni a maradék krém, amit szépen elegyengetünk.
Ízlés szerint megszórható a sütit teteje kókuszreszelékkel. Én most csokis krémből kis virágokat is készítettem rá.
Pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Kb 4*4 cm-es darabokra vágva tálaljuk (így 48 db sütit kapunk).