Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes kocka recept

Citromkrémes kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 2 dl tejföl (igény szerint)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • 12 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 60 dkg finomliszt

    A tésztára:

    • ízlés szerint baracklekvár
    • 25 dkg darált dió
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 citrom leve és reszelt héja

    A tetejére:

    • csoki lapocskák ízlés szerint
    • dekor cukorka

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom.
    4 cipóba osztom, majd a tepsi méretére nyújtom.

    A tepsit sütőpapírral béleltem, beleteszem az első lapot.

    Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot és szép világosra megsütöm 180 fokon.
    Ha elkészült, félreteszem.

    A másik 2 lapot külön-külön megsütöm, majd kihűtöm.

    A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, majd kihűtöm. A puha vajjal kihabosítom a kihűlt pépet, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem.

    A krémet úgy osztom el 3 részre, hogy a sütemény tetejére is kerüljön egy vékonyabb réteg.

    Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós-lekváros lapot, annak tetejére is krémet teszek, majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül.

    Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok,megszórom csoki lapocskákkal és ehető narancsos dekor gyönggyel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá