Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kocka recept

Diós kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • A tésztához

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg zsír vagy 17 dkg vaj
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4-5 evőkanál tej

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 10 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 tk rumaroma
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kávéskanál vaníliakivonat
    • 2 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.

    A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.

    A tésztát kettéosztjuk és egy-egy 25*30 cm tepsi méretű lapot nyújtunk.

    Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, rákenjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.

    180 fokra melegített sütőben sütjük.

    Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült.

    Jó étvágyat kívánok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá