Diós kocka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg zsír vagy 17 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4-5 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 tk rumaroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 2 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és egy-egy 25*30 cm tepsi méretű lapot nyújtunk.
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, rákenjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőben sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült.
Jó étvágyat kívánok.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.