Diós kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír vagy 17 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 4-5 evőkanál tej

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk rumaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 2 dl tej
  • 2 tojásfehérje

Elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.

A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.

A tésztát kettéosztjuk és egy-egy 25*30 cm tepsi méretű lapot nyújtunk.

Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, rákenjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.

180 fokra melegített sütőben sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült.

Jó étvágyat kívánok.