Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A tésztára:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom.
4 cipóba osztom, majd a tepsi méretére nyújtom.
A tepsit sütőpapírral béleltem, beleteszem az első lapot.
Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot és szép világosra megsütöm 180 fokon.
Ha elkészült, félreteszem.
A másik 2 lapot külön-külön megsütöm, majd kihűtöm.
A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, majd kihűtöm. A puha vajjal kihabosítom a kihűlt pépet, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem.
A krémet úgy osztom el 3 részre, hogy a sütemény tetejére is kerüljön egy vékonyabb réteg.
Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós-lekváros lapot, annak tetejére is krémet teszek, majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül.
Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok,megszórom csoki lapocskákkal és ehető narancsos dekor gyönggyel.