Citromkrémes kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 2 dl tejföl (igény szerint)
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 60 dkg finomliszt

A tésztára:

  • ízlés szerint baracklekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja

A tetejére:

  • csoki lapocskák ízlés szerint
  • dekor cukorka

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom.
4 cipóba osztom, majd a tepsi méretére nyújtom.

A tepsit sütőpapírral béleltem, beleteszem az első lapot.

Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot és szép világosra megsütöm 180 fokon.
Ha elkészült, félreteszem.

A másik 2 lapot külön-külön megsütöm, majd kihűtöm.

A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, majd kihűtöm. A puha vajjal kihabosítom a kihűlt pépet, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem.

A krémet úgy osztom el 3 részre, hogy a sütemény tetejére is kerüljön egy vékonyabb réteg.

Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós-lekváros lapot, annak tetejére is krémet teszek, majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül.

Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok,megszórom csoki lapocskákkal és ehető narancsos dekor gyönggyel.