Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyári krumplisaláta recept

Nyári krumplisaláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A salátához

    • 70 dkg burgonya
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 közepes lila hagyma
    • 1 közepes kígyóuborka
    • 20 dkg zöldborsó
    • 2 dl tejföl
    • 10 ek majonéz
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    A díszítéshez

    • 3 db koktélparadicsom
    • 3 db fekete olajbogyó
    • 1 csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.

    A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A megpucolt főtt tojást, a lila hagymát és az uborkát felszeleteljük.

    Egy tálba tesszük a megpucolt és felkarikázott alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, belepréseljük a fokhagymát, és óvatosan összekeverjük.

    A tetejét simára igazgatjuk kanál segítségével, vékony tejföl réteget húzunk rá.

    A koktélparadicsomot felszeleteljük, virágformát alakítunk ki vele.

    Olajbogyó a virágunk közepe, petrezselyem szárával és a leveleivel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá