Nyári krumplisaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A salátához

  • 70 dkg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db főtt tojás
  • 2 közepes lila hagyma
  • 1 közepes kígyóuborka
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • 10 ek majonéz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A díszítéshez

  • 3 db koktélparadicsom
  • 3 db fekete olajbogyó
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.

A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A megpucolt főtt tojást, a lila hagymát és az uborkát felszeleteljük.

Egy tálba tesszük a megpucolt és felkarikázott alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, belepréseljük a fokhagymát, és óvatosan összekeverjük.

A tetejét simára igazgatjuk kanál segítségével, vékony tejföl réteget húzunk rá.

A koktélparadicsomot felszeleteljük, virágformát alakítunk ki vele.

Olajbogyó a virágunk közepe, petrezselyem szárával és a leveleivel díszítjük.