Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Papagájszem recept

Papagájszem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 12,5 dkg margarin
    • csipet só
    • 125 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
    • 9 g sütőpor
    • 1,5 cs vaníliás cukor
    • 1 kk fahéj

    Kenéshez:

    • lekvár

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, sóval, fahéjjal, hozzáadjuk az olvasztott (de hideg) margarint, simává keverjük, majd fokozatosan öntjük bele a sütőporos lisztet. Ha már elég sűrű, akkor kézzel gyúrjuk hozzá a maradék lisztet. (Ha még ragacsos, lisztet tegyünk bele, ha pedig szárazabb, akkor tejfölt).

    Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A maradék tésztából kis golyókat formálunk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, közepükre egy kávéskanállal lekvárt rakunk, amibe belenyomjuk a golyókat.
    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 13 perc megsütjük, vaníliás porcukorral tálaljuk.
    Ebből a mennyiségből kb 50 db lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá