Papagájszem

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • csipet só
  • 125 g cukor
  • 2 tojás,
  • 9 g sütőpor
  • 1,5 cs vaníliás cukor
  • 1 kk fahéj

Kenéshez:

  • lekvár

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, sóval, fahéjjal, hozzáadjuk az olvasztott (de hideg) margarint, simává keverjük, majd fokozatosan öntjük bele a sütőporos lisztet. Ha már elég sűrű, akkor kézzel gyúrjuk hozzá a maradék lisztet. (Ha még ragacsos, lisztet tegyünk bele, ha pedig szárazabb, akkor tejfölt).

Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A maradék tésztából kis golyókat formálunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, közepükre egy kávéskanállal lekvárt rakunk, amibe belenyomjuk a golyókat.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 13 perc megsütjük, vaníliás porcukorral tálaljuk.
Ebből a mennyiségből kb 50 db lesz.