Borjúhús kelet ízeivel recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 500 g borjúnyak
- 1 félérett mangó
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál sáfrány
- 3 evőkanál olaj
- só, bors, kevés chili paprika
Elkészítése:
Kockákra vágjuk a hagymát, a húst és a mangót, a fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk.
A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig sütjük állandó kevergetés mellett. Beletesszük a fokhagymát és pár pillanatig együtt pirítjuk.
Felöntjük 1 pohár vízzel és lassú tüzön, fedő alatt megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal és időnként megkavarjuk. Ha szükséges, adunk egy kis vizet még hozzá.
Az utolsó 10 percben beletesszük a mangót és a chilit, a sáfrányt és készre főzzük.
Melegen tálaljuk kuszkusz vagy tarhonya körítéssel.
Tipp:
Egy kevés curryvel és korianderrel fokozhatjuk a keleties ízt. Fehér félszárazbor illik hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.