Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borjúhús kelet ízeivel recept

Borjúhús kelet ízeivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g borjúnyak
    • 1 félérett mangó
    • 1 közepes fej lilahagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1/2 evőkanál sáfrány
    • 3 evőkanál olaj
    • só, bors, kevés chili paprika

    Elkészítése:

    Kockákra vágjuk a hagymát, a húst és a mangót, a fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk.

    A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig sütjük állandó kevergetés mellett. Beletesszük a fokhagymát és pár pillanatig együtt pirítjuk.

    Felöntjük 1 pohár vízzel és lassú tüzön, fedő alatt megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal és időnként megkavarjuk. Ha szükséges, adunk egy kis vizet még hozzá.

    Az utolsó 10 percben beletesszük a mangót és a chilit, a sáfrányt és készre főzzük.

    Melegen tálaljuk kuszkusz vagy tarhonya körítéssel.

    Tipp:

    Egy kevés curryvel és korianderrel fokozhatjuk a keleties ízt. Fehér félszárazbor illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá