Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsánragus tészta recept

Padlizsánragus tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy nagy padlizsán (kb 500 gramm)
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1 TV paprika
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 400 gramm hámozott paradicsomkonzerv
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors, kis chili
  • 1/2 citrom leve
  • bazsalikom
  • 2 tk méz vagy édesítő
  • 1 csapott teáskanál teljes kiőrlésű liszt
  • tetjére személyenként egy csapott evőkanál reszelt parmezán

Elkészítése:

Megmossuk a padlizsánt és felkockázzuk (hüvelykujjbegy nagyságúra). Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Állni hagyjuk kb 15 percig (az enyhén kesernyés íz távozik ezzel, de van akit ez nem zavar, az kihagyhatja).

Egy mély teflon aljú serpenyőbe olívaolajat teszünk, rátesszük a kicsit levétől kinyomkodott padlizsánt, frissen őrölt borssal meghintjük és elkezdjük pirítani. Közben forgatjuk.

Felaprítjuk a többi hozzávalót (régebben kiszedtem a padlizsánt, de rájöttem felesleges), rátesszük a felaprított hagymát, paprikát, a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk.

Rászórjuk a lisztet, majd felengedjük a paradicsommal, illetve 1-1,5 dl hideg vízzel. Ízesítjük chilivel és a mézzel. Ha szükség utánsózzuk. Kiforraljuk és meghintjük frissen vágott bazsalikommal.

Közben megfőzzük a tésztát és a padlizsánraguval kínáljuk. Tetejére parmezánt reszelhetünk.

Tipp:

Nem is tudom van-e még olyan zöldség, amit annyira meglehet szeretni, mint a padlizsánt?! Persze olyanra gondolok, amit korábban annyira nem is kedveltem, és fokozatosan egyik kedvenc alapanyagom lett.:-)
Hogy mi a titka ? talán a számtalan fűszerezési lehetőség, a sok-sok variáció, illetve fontos friss roppanós érett padlizsán legyen.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá