Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámos, zöldséges pirított tészta recept

Szezámos, zöldséges pirított tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • só, cayenne bors ízlés szerint
    • olaj
    • 30 dkg spagetti tészta
    • 3 ek szezámmag
    • 1 fej vöröshagyma
    • kínai wok zöldségkeverék kb 20-25 dkg
    • szójaszósz ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst feldaraboljuk, majd sózzuk és megszórjuk cayenne borssal és pár órára hűtőbe tesszük.

    Közben a szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a tésztát tepsibe tesszük és gyakori átforgatás mellett megpirítjuk. Ha megpirult, akkor a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. A főzővizéből tegyünk félre kb 1 dl-nyit.

    A húst olajon megpirítjuk, majd kiszedjük az edényből és félretesszük.

    Az edényben, amiben a hús pirítottuk, teszünk hozzá kevés olajat és elkezdjük rajta pirítani a nagyobb darabokra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket és kb 7 perc alatt átpirítjuk. A lényeg, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

    A zöldséghez tegyük hozzá a tésztát, húst és a szezámmagot és keverjük össze. Adjunk hozzá szójaszószt és annyi vizet a tészta főzővizéből, hogy ne legyen száraz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá