Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán patisszonos tészta recept

Mediterrán patisszonos tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 csillagtök
  • 1 elősütött padlizsán
  • 1 kisebb fej lilahagyma vagy újhagyma
  • 1/2 sárga paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú hámozott paradicsom
  • csipet szárított bazsalikom
  • 3-4 csepp édesítőszer
  • 1 teáskanál mascarpone
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál adalékmentes ételízesítő
  • tálaláshoz reszelt parmezán
  • penne tészta

Elkészítése:

Megsütjük sütőben a padlizsánt (vagy parázson, az az igazi, én ilyenkor 2-3 kg-ot sütök egyszerre és krém készül belőle).

A csillagtököt feldaraboljuk és ételízesítős vízben 4-5 perc alatt megpároljuk.

Felaprítjuk a hagymát, a paprikát és olívaolajon elődinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát, a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, szárított bazsalikommal.

Botmixerrel összezúzzuk, majd beletesszük a csillagtököt, 1 teáskanál mascarponét és összeforraljuk, majd a tésztával kínáljuk.

Tetejére parmezánt, hintünk (szárított bazsalikomot) is tehetünk rá.

Tipp:

Előre megsütött padlizsánt használtam. Hámozva szoktam fagyasztóban tárolni. A tésztaszósz saját receptötlet.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá