Szezámos, zöldséges pirított tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • só, cayenne bors ízlés szerint
  • olaj
  • 30 dkg spagetti tészta
  • 3 ek szezámmag
  • 1 fej vöröshagyma
  • kínai wok zöldségkeverék kb 20-25 dkg
  • szójaszósz ízlés szerint

Elkészítése:

A húst feldaraboljuk, majd sózzuk és megszórjuk cayenne borssal és pár órára hűtőbe tesszük.

Közben a szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a tésztát tepsibe tesszük és gyakori átforgatás mellett megpirítjuk. Ha megpirult, akkor a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. A főzővizéből tegyünk félre kb 1 dl-nyit.

A húst olajon megpirítjuk, majd kiszedjük az edényből és félretesszük.

Az edényben, amiben a hús pirítottuk, teszünk hozzá kevés olajat és elkezdjük rajta pirítani a nagyobb darabokra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket és kb 7 perc alatt átpirítjuk. A lényeg, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

A zöldséghez tegyük hozzá a tésztát, húst és a szezámmagot és keverjük össze. Adjunk hozzá szójaszószt és annyi vizet a tészta főzővizéből, hogy ne legyen száraz.