Borjúhús kelet ízeivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Borjúhús kelet ízeivel

Hozzávalók:

  • 500 g borjúnyak
  • 1 félérett mangó
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 evőkanál sáfrány
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors, kevés chili paprika

Elkészítése:

Kockákra vágjuk a hagymát, a húst és a mangót, a fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk.

A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig sütjük állandó kevergetés mellett. Beletesszük a fokhagymát és pár pillanatig együtt pirítjuk.

Felöntjük 1 pohár vízzel és lassú tüzön, fedő alatt megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal és időnként megkavarjuk. Ha szükséges, adunk egy kis vizet még hozzá.

Az utolsó 10 percben beletesszük a mangót és a chilit, a sáfrányt és készre főzzük.

Melegen tálaljuk kuszkusz vagy tarhonya körítéssel.

Tipp:

Egy kevés curryvel és korianderrel fokozhatjuk a keleties ízt. Fehér félszárazbor illik hozzá.