Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tüzes húsgombócok mexikói salátával, csípős szósszal recept

Tüzes húsgombócok mexikói salátával, csípős szósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sütnivaló kolbász
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés zsemlemorzsa
    • chilipehely ízlés szerint
    • bacon

    Salátához:

    • 1 doboz vörös babkonzerv
    • 1 doboz kukoricakonzerv
    • 1 közepes pritaminpaprika
    • 2 fej lilahagyma
    • víz, borecet, só, cukor ízlés szerint

    Szószhoz:

    • 1,5-2 dl ketchup
    • 1 chili paprika

    Elkészítése:

    A kolbászról lehúzzuk a bőrét, egy keverőtálba tesszük és villával szétnyomkodjuk.

    Ezután hozzáadjuk a tojást, kevés zsemlemorzsát és a chilit. Jól összedolgozzuk, majd a masszából nedves kézzel apró gombócokat formálunk. Baconbe burkoljuk, megtűzzük fogpiszkálóval és kiolajozott tepsibe rakjuk.

    200 °C-on, kb 20-25 perc alatt megsütjük.

    A salátához a lecsepegtetett babot, kukoricát, a felkarikázott hagymát és a felkockázott paprikát egy tálban összekverjük.

    Elkészítjük a salátalevet a vízből, borecetből a sóval és a cukorral, majd meglocsoljuk vele a zöldséget.

    A sült húsgombócokat tarka salátával és a csípős szósszal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá