Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói sertéstokány tésztával recept

Mexikói sertéstokány tésztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 ek zsír
    • 35-40 dkg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
    • 1 ek fűszerkeverék (mexikói, grill vagy szárnyas)
    • só, bors, oregánó ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kis doboz tejföl
    • egy evőkanál liszt
    • 1 cs szarvacska tészta
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A sertéscombot csíkokra vágom, majd a hagymát is megpucolom.

    A zsíron megfonnyasztom a hagymát, majd ráteszem a húst és kevergetve fehéredésig sütöm. Ezután felöntöm kevés vízzel és befűszerezem a fent felsorolt fűszerekkel. A fokhagymát összezúzva teszem bele.

    A fagyasztott mexikói zöldségkeveréket egy kisebb lábasban megfőzöm. Amikor a hús megfőtt, hozzáöntöm a megfőtt zöldségeket és összekeverem.

    A tejfölben elkeverem a lisztet és behabarom az ételt hőkiegyenlítéssel.

    A tésztát kifőzöm és tálalom az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá