Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Temesvári sertéstokány recept

Temesvári sertéstokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
    • 20 dkg füstölt szalonna (húsos)
    • 40 dkg zöldbab
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • 1 kk őrölt fehér bors
    • 1 ek pirospaprika
    • 3 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A húst, és a szalonnát vágjuk fel csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    A zöldbab lehet fagyasztott is, akkor a főzés elején vegyük ki a fagyasztóból, ha friss a zöldbab akkor vágjuk fel kisebb darabokra.

    Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felcsíkozott húsos szalonnát és süssük pár percig.

    Ezután keverjük hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a felcsíkozott húst és addig pároljuk tovább, míg a hús kifehéredik.

    Amikor a hús már kifehéredett, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje és főzzük a húst félpuhára, majd adjuk hozzá a feldarabolt zöldbabot, és addig főzzük míg a hús is és a zöldbab is megpuhul.

    A tejfölt keverjük simára a liszttel, csorgassuk a húshoz, és főzzük még pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.

    Tipp:

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én galuskát készítettem, de jól illik hozzá pl a rizs és a kifőtt tészta is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá