Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsós sertéspörkölt recept

Borsós sertéspörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 800 g sertéscomb
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 dl olaj
    • 1 közepes TV paprika
    • 1 dl vörösbor
    • 1 ek sűrített paradicsom
    • 300 g zöldborsó

    Elkészítése:

    A felaprózott hagymát megdinszteljük az olajon. Beleaprítjuk a fokhagymát és a paprikát is.

    A megtisztított, felkockácott húst megpirítjuk a hagymás olajon, majd miután megpirult minden oldala, a tűzhelyről levéve rászórjuk a pirospaprikát (kb 2 evőkanál, hogy szép piros legyen), majd sózzuk éd borsozzuk.

    Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is.

    Kb másfél óráig fedő alatt közepes lángon főzzük, majd mikor már puhul a hús, hozzáadjuk a borsót és az egészet összefőzzük.

    Tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá