Borsós sertéspörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 800 g sertéscomb
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 közepes TV paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 300 g zöldborsó

Elkészítése:

A felaprózott hagymát megdinszteljük az olajon. Beleaprítjuk a fokhagymát és a paprikát is.

A megtisztított, felkockácott húst megpirítjuk a hagymás olajon, majd miután megpirult minden oldala, a tűzhelyről levéve rászórjuk a pirospaprikát (kb 2 evőkanál, hogy szép piros legyen), majd sózzuk éd borsozzuk.

Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is.

Kb másfél óráig fedő alatt közepes lángon főzzük, majd mikor már puhul a hús, hozzáadjuk a borsót és az egészet összefőzzük.

Tésztával tálaljuk.