Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentes tokány recept

Hentes tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 40 dkg sertés lapocka
    • 20 dkg lecsókolbász
    • 20 dkg csemege uborka
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • víz
    • csipet pirospaprika
    • 40 dkg tészta

    Elkészítése:

    A szalonnát apróra vágjuk és alacsony hőfokon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és szép barnára pirítjuk.

    Ezután a megmosott és felcsíkozott lapockát rátesszük a szalonnás-hagymás alapra, kicsit összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk majd kb 1,5 dl vizet öntünk rá.

    Mikor már a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkozott lecsókolbászt és a csíkozott uborkát. Azt ételhez egy csipet pirospaprikát adunk és addig főzzük, ameddig a hús puha nem lesz.

    Köretnek enyhén sós vízben kifőzött tésztát készítünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá