Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés stroganoff recept

Sertés stroganoff
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5 dl húsleves alaplé vagy víz
    • 2-3 savanyú uborka
    • 1 ek mustár
    • 600-800 g sertéskaraj
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 kk kristálycukor
    • 4 ek paradicsompüré
    • 1 dl 33 %-os tejszín
    • 1,5 kk kurkuma
    • 1 kk őrölt kömény
    • 3 ek vaj
    • őrölt bors, só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A karajt csíkokra vágjuk.

    A felkockazott hagymát felhevített vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és együtt főzzük, pároljuk pár percig, amíg a hús nem kap szép színt. Befűszerezzük, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús egy kis levet nem ereszt.

    Felöntjük az alaplével vagy vízzel és félkészre főzzük.

    Ezután hozzáadjuk a felszeletelt uborkát, mustárt, paradicsomot, egy kis cukorral ízesítjük, majd felöntjük a tejszínnel és készre főzzük.

    Rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.

    Tipp:

    A húst én egy nappal vagy legalább pár órával előtte bepácolom. A csíkokra vágott húst összekeverem 2 kanál olajjal és a fűszerekkel, így még ízletesebb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá