Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés pörkölt pirított tarhonyával recept

Sertés pörkölt pirított tarhonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • étolaj
    • 1 paradicsom
    • 1 fehér paprika
    • őrölt pirospaprika
    • csipet bors
    • csipet őrölt kömény
    • 40 dkg tarhonya
    • víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma, felkockázzuk és megmossuk a sertés húst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát.

    Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon kicsit összesütjük.

    Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Ezután puhára főzzük a húst.

    Ameddig fől a pörkölt, elkészítjük a tarhonyát. Teflon bevonatos edénybe pár csepp étolajat öntünk, majd az edénybe szórjuk a tarhonyát. Szép barnára pirítjuk, majd megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

    Figyeljünk rá, hogy a főtt tarhonya alatt ne maradjon víz, mert akkor meg fog „mázgásodni”. Annyi víz kell, hogy azt a tészta elfője.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá