Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma, felkockázzuk és megmossuk a sertés húst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát.
Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon kicsit összesütjük.
Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Ezután puhára főzzük a húst.
Ameddig fől a pörkölt, elkészítjük a tarhonyát. Teflon bevonatos edénybe pár csepp étolajat öntünk, majd az edénybe szórjuk a tarhonyát. Szép barnára pirítjuk, majd megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
Figyeljünk rá, hogy a főtt tarhonya alatt ne maradjon víz, mert akkor meg fog „mázgásodni”. Annyi víz kell, hogy azt a tészta elfője.