Sertés pörkölt pirított tarhonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertés pörkölt pirított tarhonyával

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 paradicsom
  • 1 fehér paprika
  • őrölt pirospaprika
  • csipet bors
  • csipet őrölt kömény
  • 40 dkg tarhonya
  • víz

Elkészítése:

A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma, felkockázzuk és megmossuk a sertés húst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát.

Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon kicsit összesütjük.

Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Ezután puhára főzzük a húst.

Ameddig fől a pörkölt, elkészítjük a tarhonyát. Teflon bevonatos edénybe pár csepp étolajat öntünk, majd az edénybe szórjuk a tarhonyát. Szép barnára pirítjuk, majd megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

Figyeljünk rá, hogy a főtt tarhonya alatt ne maradjon víz, mert akkor meg fog „mázgásodni”. Annyi víz kell, hogy azt a tészta elfője.